Želim se prebaciti iz smjera elektrotehnika u smjer građevinski tehničar!

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Tomica: Mogu li se prebaciti iz smjera elektrotehnika 2. razred u smjer građevinski tehničar???

Dragi Tomica,

prema Zakonu o odgoju i obrazovanju možeš se prebaciti u drugu školu najkasnije do početka drugog polugodišta. S obzirom da je ono već započelo, mogao bi se prebaciti tek u 3. razredu.

Pretpostavljamo da je taj smjer u istoj školi s obzirom da ne navodiš neku drugu školu nego samo smjer, pa bi ti u tom slučaju trebalo biti lakše prebaciti se. 

Također, vjerojatno ćeš morati položiti neke razlikovne ispite, pogotovo jer se radi već o završena 2 razreda, tako da dobro razmisli želiš li se upuštati u sve to i zanima li te zaista građevina više nego elektrotehnika. Sve informacije o dokumentaciji koja ti je potrebna za prebacivanje, kao i o razlikovnim ispitima, možeš dobiti kontaktiranjem željene škole (ili u svojoj školi, ali situacija je skoro pa jednaka). Prema tome, savjetujemo ti da kontaktiraš školu putem e-maila, telefonom ili da jednostavno odeš do nje i pitaš sve što smo navele. Ako će sve biti u redu napisat ćeš molbu za prebacivanje u tu školu/smjer. Konačnu odluku o tome hoćeš li biti primljen ili ne donosi nastavničko vijeće.

Nadamo da smo ti barem malo pomogle. Ako imaš dodatna pitanja ili ti nešto nije dovoljno jasno, slobodno nam se ponovno javi!

 

Za kraj bismo te zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.