Želim nekoga s kim mogu razgovarati i zabavljati se!

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Ivan78 – Svida mi se skola u koju idem ali su svi ostali u razredu su glupi. Nemam s kim izlaziti vani i ponekad se osjecam depresivno. Svi imaju ekipe i glupo mi se uvaljivati. Zbog istog razloga nemam curu i zbog toga sam isto u bedu, Htio bi se s nekim zabavljati i pricati. Koma teska, glupo mi je sto ovo uopce pisem..

 

Dragi Ivane, radi zaštite tvojeg identiteta, izmijenjen je dio objavljenog pitanja kako bismo bile sigurne da te nitko neće prepoznati.

Za početak ti želimo reći da nam je drago što si nam se obratio i što si zadovoljan odabranom školom. Čini nam se da se osjećaš kao da ne pripadaš u razred i razumljivo nam je da se zbog toga ponekad osjećaš loše. Kad kažeš da su ”svi ostali u razredu glupi”, postavlja nam se pitanje jesu li su  baš svi? Postoji li netko tko ti odgovara barem malo više od ostalih? Često nam se događa da se fokusiramo samo na negativno, a kao posljedica toga zanemarujemo neke pozitivne stvari oko sebe. Taj netko u razredu ne mora odmah postati tvoj najbolji prijatelj. Za početak je dovoljno da bude tvoj kolega ili kolegica. Netko s kim na početku pričaš o stvarima vezanima uz školu, postepeno o stvarima koje tebe interesiraju, koje njega/nju interesiraju itd. To čak može biti i netko iz paralelnog razreda (A, B, C…). Spomenuo si da živiš na selu pa pretpostavljamo da je i to jedan od razloga zbog kojih nemaš s kim izlaziti. Savjetujemo ti da se ne zamaraš s ”uvaljivanjem” u ekipe. Opusti se, stavi osmijeh na lice i pokušaj ti biti taj koji nekog poziva! To ne mora odmah biti grupni izlazak, obrati se samo jednoj osobi. Možeš započeti  s manjim stvarima. Razgovor, pa poziv na kavu/sok poslije škole, zajedničko učenje, gledanje utakmice… Ako navedeno ne ”upali”, zašto se ne bi uključio u nove aktivnosti van škole? Nešto što će ti pružiti priliku da upoznaš nove ljude. Baviš li se nekim sportom?  Jesi li ikada razmišljao o volontiranju u nekoj ustanovi? Zasigurno ima različitih aktivnosti, ponekad je samo potrebno raspitati se. Djevojka će se kad/tad pojaviti, sigurne smo 🙂  S druge strane, po tom ti pitanju isto možemo savjetovati da možda ti budeš taj koji prvi prilazi! Zvuči kao priča za nekog drugog, a ne tebe? Budi prirodan i započni s jednostavnim stvarima. Pitaj ”kako si?” 🙂

Ako postoji još nešto o čemu želiš razgovarati, obrati nam se na isti način, a ovaj put možeš i unijeti e-mail adresu kako bismo ti na istu odgovorile privatno.

 

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.