Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Zabrinuta: Bok, imam jedan problem ako se to tako moze nazvati.. polozila sam vozački, uskoro ce biti 3 mjeseca, i roditelji su mi dali da vozim, ali mi ne daju da vozim sama…bila sam vozila sa stricem prije otprilike mjesec dana i od tada nisam vozila..djed mi vec 3 mjeseca obecaje kupit auto, i trebali smo ic u subotu gledat auto, ali ocito nista od toga..bojim se da ne zaboravim voziti i zanima me dali je moguce zaboraviti voziti?

Draga Zabrinuta,

čestitamo ti na tome što si položila vozački ispit! ?

Možeš čuti ljude da katkad kažu “vožnja automobila je poput vožnje biciklom”, u smislu da se ne može zaboraviti voziti automobil jednom kada to naučiš. Međutim, to ne vrijedi u slučaju kada osoba nema mnogo iskustva u vožnji i tek položi vozački ispit. Tada je najbolje nastaviti voziti kako bi se ta vještina nastavila razvijati.

Također, nije važno jesi li sama u automobilu ili nisi. Pohvalno je što si vozila, pa čak i kada je još netko s tobom u autu. Nemoj da te obeshrabruje činjenica što ti roditelji ne dozvoljavaju da voziš njihov automobil samostalno. Najvjerojatnije se brinu za tebe i ne bi htjeli da ti se nešto dogodi. Kada ćeš malo više voziti s njima i postati sigurnija u vožnji, postojat će i veća vjerojatnost da će te pustiti da samostalno voziš. U takvim je slučajevima potrebno samo malo strpljenja i razumijevanja, a svojim ponašanjem ćeš im dati do znanja da si svjesna svih mogućih negativnih posljedica te da si dovoljno ozbiljna i savjesna da možeš početi voziti sama auto.

Samo nemoj u potpunosti zapostaviti vožnju, a s vremenom ćeš možda dobiti i vlastiti automobil! ?

Za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Lijep pozdrav od Podrži me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.