Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Pero21 – mogu li nakon jedne konzumacije trave postati ovisan o njoj? 

 

Dragi Pero21, ovisnost je složeni problem za koji nije točno određeno koliko je vremena i broja konzumacija potrebno da bi se razvio. To prije svega ovisi o vrsti tvari koja se konzumira, njezinoj količini, vremenskoj dužini konzumacije, njezinoj učestalosti te o biološkim karakteristikama osobe koja ju konzumira. Biološke karakteristike značajno utječu na to kako će osoba reagirati na tvar koju konzumira. Jednostavno rečeno, ukoliko više osoba konzumira istu tvar u jednakoj količini, u jednakim vremenskim intervalima itd., vrlo je vjerojatno da se ovisnost kod svih neće razviti istovremeno.  

Stvara li marihuana ovisnost?

U većini slučajeva do razvoja ovisnosti ne dolazi već nakon prve konzumacije marihuane.  No,  sasvim je sigurno da je potrebno voditi računa o tome što se konzumira i u kojim količinama kako naposljetku ne bi došlo do razvoja ovisnosti. Najvažnije je imati na umu da ne znamo što nosimo u sebi. Ne znamo koje su naše biološke karakteristike pa stoga ni ne znamo kako ćemo na određenu tvar reagirati.

Ovdje se nalazi nekoliko mitova, odnosno istina i zabluda o marihuani. Što ti misliš o njima? Napiši u komentar ispod teksta!

Lijep pozdrav od tima Podrži me! ?

One Comment on “Stvara li marihuana ovisnost?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.