Stvara li marihuana ovisnost?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Pero21 – mogu li nakon jedne konzumacije trave postati ovisan o njoj? 

 

Dragi Pero21, ovisnost je složeni problem za koji nije točno određeno koliko je vremena i broja konzumacija potrebno da bi se razvio. To prije svega ovisi o vrsti tvari koja se konzumira, njezinoj količini, vremenskoj dužini konzumacije, njezinoj učestalosti te o biološkim karakteristikama osobe koja ju konzumira. Biološke karakteristike značajno utječu na to kako će osoba reagirati na tvar koju konzumira. Jednostavno rečeno, ukoliko više osoba konzumira istu tvar u jednakoj količini, u jednakim vremenskim intervalima itd., vrlo je vjerojatno da se ovisnost kod svih neće razviti istovremeno.  

Stvara li marihuana ovisnost?

U većini slučajeva do razvoja ovisnosti ne dolazi već nakon prve konzumacije marihuane.  No,  sasvim je sigurno da je potrebno voditi računa o tome što se konzumira i u kojim količinama kako naposljetku ne bi došlo do razvoja ovisnosti. Najvažnije je imati na umu da ne znamo što nosimo u sebi. Ne znamo koje su naše biološke karakteristike pa stoga ni ne znamo kako ćemo na određenu tvar reagirati.

Ovdje se nalazi nekoliko mitova, odnosno istina i zabluda o marihuani. Što ti misliš o njima? Napiši u komentar ispod teksta!

Lijep pozdrav od tima Podrži me! ?

One Reply to “Stvara li marihuana ovisnost?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.