Stažiranje nakon završetka srednje škole – da ili ne?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Mare1738: Idem u srednju skolu za kozmeticarku, druga sam godina i pitanje mi je da li je obavezno stažiranje poslije skole? Inace skola je trogodisnja.

 

Draga Mare1738,

pretražujući Internet nismo pronašle 100% točnu informaciju je li potrebno obavezno stažiranje nakon završetka školovanja. No, ono što nam je poznato je da određene struke moraju polagati tzv. majstorski ispit, a da bi ga mogli polagati potrebno je stažiranje. Također smo pronašle tvoje zanimanje u pretraživaču na stranici Hrvatske obrtničke komore, a to znači da moraš polagati majstorski ispit kako bi se upisala u Komoru i mogla raditi u svom zvanju. Najbolje bi bilo kada bi se obratila razrednici/razredniku ili stručnom suradniku u svojoj školi (socijalni pedagog, pedagog, psiholog) jer oni bi trebali znati točan podatak vezan uz stažiranje u tvojoj struci.

 

Nadamo se da ti je naš odgovor pomogao 😀

 Za kraj bismo te zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.