Razlikovni ispiti i njihovo polaganje

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Mathias: 
Poštovanje,
pogriješio sam sa upisom u trogodišnju srednju strojarske struke, završio sam 1. razred sa vrlo dobrim (4.38) uspjehom. Nakon 1. polugodišta 2. razreda, napisao sam molbu za promjenu obrazovnog smjera za četverogodišnji smjer tehničar za računalstvo. Sada čekam odogovor na molbu. Što me zanima je ako znate kako se polažu razlikovni ispiti, do kada je rok da ih položim? Zabrinuti sam jer moram položiti ispite iz 9 različitih predmeta dok ujedno nadoknađujem 1. polugodište 2. razreda i učim za dalje. Zahvaljujem se unaprijed.
Lp.

 

Dragi Mathias,

drago nam je što si primijetio da ti odabrani srednjoškolski program ne odgovara i nadamo se da ćeš biti zadovoljniji ako se prebaciš. Također nam je drago što znaš koji su razlikovni ispiti potrebni da bi se prebacio.

Žao nam je što ti ne možemo odgovoriti na pitanja kako se razlikovni ispiti polažu i koji je rok, no o svemu tome bi te trebala informirati škola u koju se prebacuješ (ili škola koju trenutno pohađaš ako se radi o obrazovnom programu u istoj školi). Savjetovale bismo ti i da pričekaš hoće li ti odobriti molbu za prebacivanje, pa da nakon što budeš siguran u to kreneš učiti za ispite, kako ne bi izgubio vrijeme koje možeš iskoristiti za učenje u trenutnom obrazovnom programu i time si narušio ocjene i daljnje praćenje gradiva.

Razumijemo da se brineš oko toga kakvi su razlikovni ispiti i hoćeš li dobro naučiti za njih. Možemo ti samo preporučiti, ako te zanima, naša dva članka koja spominju različite ideje koje ti mogu pomoći u tome da bolje naučiš gradivo (Kako uspješno učiti i naučiti I i II). S obzirom da imaš mnogo toga, najvažnije je da dobro organiziraš svoje vrijeme kako bi sve uspio proći i naučiti.

Žao nam je što ti nismo mogle dati konkretnije odgovore, no svejedno se nadamo da smo ti barem malo pomogle ?

 

Za kraj bismo te zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE.

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.