Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Panda: Idem u Mjesovitu Srednju skolu Srebrenik, prvi razred gimnazije. Htjela bih se prebaciti u ekonomsku , financijsko-racunovodstveni smjer. Da li se mogu prebaciti na polugodistu i da li bih morala vrsiti razliku predmeta?

 

Draga Panda,

nažalost nismo upoznate sa zakonodavstvom Bosne i Hercegovine tako da ne možemo govoriti sa stopostotnom sigurnošću. U Hrvatskoj je promjena škole na zahtjev djeteta, odnosno roditelja moguća najkasnije do kraja prvog polugodišta i to u dvije varijante. U prvom slučaju iz jedne u drugu školu pri čemu obje ostvaruju isti obrazovni program, a u drugom slučaju s programa na program unutar iste škole. Pritom postoji mogućnost potrebe za polaganjem razlikovnih predmeta, no to ovisi o školi u koju se učenik prebacuje.

Svakako ti preporučujemo da uz pomoć roditelja što prije kontaktiraš školu u koju se želiš prebaciti i da se raspitaš je li takav scenarij uopće moguć i ako je, što će ti sve biti potrebno (koji su rokovi, koja ti je dokumentacija potrebna, što se od tebe očekuje i sl.). Na taj ćeš način istovremeno saznati i je li potrebno polaganje razlikovnih predmeta, a ako da, koji su to.

Nadamo se da ćeš uspjeti postići ono što želiš! Neka ti je sa srećom u tvojem daljnjem obrazovanju 🙂

Za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.