Je li na polugodištu moguća promjena škole?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Panda: Idem u Mjesovitu Srednju skolu Srebrenik, prvi razred gimnazije. Htjela bih se prebaciti u ekonomsku , financijsko-racunovodstveni smjer. Da li se mogu prebaciti na polugodistu i da li bih morala vrsiti razliku predmeta?

 

Draga Panda,

nažalost nismo upoznate sa zakonodavstvom Bosne i Hercegovine tako da ne možemo govoriti sa stopostotnom sigurnošću. U Hrvatskoj je promjena škole na zahtjev djeteta, odnosno roditelja moguća najkasnije do kraja prvog polugodišta i to u dvije varijante. U prvom slučaju iz jedne u drugu školu pri čemu obje ostvaruju isti obrazovni program, a u drugom slučaju s programa na program unutar iste škole. Pritom postoji mogućnost potrebe za polaganjem razlikovnih predmeta, no to ovisi o školi u koju se učenik prebacuje.

Svakako ti preporučujemo da uz pomoć roditelja što prije kontaktiraš školu u koju se želiš prebaciti i da se raspitaš je li takav scenarij uopće moguć i ako je, što će ti sve biti potrebno (koji su rokovi, koja ti je dokumentacija potrebna, što se od tebe očekuje i sl.). Na taj ćeš način istovremeno saznati i je li potrebno polaganje razlikovnih predmeta, a ako da, koji su to.

Nadamo se da ćeš uspjeti postići ono što želiš! Neka ti je sa srećom u tvojem daljnjem obrazovanju 🙂

Za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.