Prijemni ispit iz rehabilitacije na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Žmeko: Bliže se prijemni za fakultete, a mene zanima kako izgleda prijemni za rehabilitaciju, koja su najčešća postavljana pitanja tijekom razgovora informiranosti? Hvala puno na odgovoru 🙂

Draga Žmeko,

drago nam je što se raspituješ i želiš informirati prije odlaska na prijemni ispit/ispit informiranosti. Želimo naglasiti da prijemne ispite provode različiti profesori, te se on razlikuje ovisno o tome s kime ćeš razgovarati, što je normalno u takvim okolnostima. Ono što ti svakako možemo reći je da u potpunosti moraš razumjeti smjer koji bi htjela upisati, odnosno moraš biti informirana o svemu što fakultet i sam smjer nudi. Možda će te pitati što ti se sviđa i što jedva čekaš slušati i učiti na tom smjeru, ili pak ono što te malo manje zanima – na taj način se vidi koliko si promišljala čime se želiš baviti u životu. Sve informacije o rehabilitaciji i diplomskim smjerovima rehabilitacije možeš pronaći na službenoj stranici fakulteta kojoj možeš prostupiti ovdje. Na ovakvom je razgovoru izrazito bitna motivacija koju moraš pokazati. Ako imaš nekog iskustva u radu s populacijom kojom se bavi rehabilitator – tim bolje, a svakako ponesi i neke dokaze (npr. volonterska knjižica, fotografije, potvrde i sl.). Isto tako, možeš pretražiti neke forume na internetu i pronaći informacije o konkretnijim pitanjima od ljudi koji su bili na prijemnom.

Na Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet upisuje se vrlo mali broj studenata, a ti moraš odgovoriti na pitanje „zašto ga baš ti trebaš upisati, po čemu si posebnija od nekog drugog i idealna za upis tog smjera“. Naravno, ne vjerujemo da će to doslovno pitati, ali imaj na umu da je važno ostaviti dojam kojim pokazuješ da si spremna na sve prednosti i mane rehabilitacijskog rada te da bi uživala na takvom radnom mjestu. Razgovor obično traje između 15 minuta i pola sata, no moguće je i da se skrati i/ili produlji. Na stranici “Postani student” imat ćeš pregled s tablicom koliko si bodova od maksimalnog broja osvojila na ispitu.

Nadamo se da smo ti barem malo pomogle i želimo ti puno sreće na prijemnom. Samo hrabro i smireno 🙂

Za kraj bismo te zamolile da ispuniš anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Pozdravi od Podrži me!

One Reply to “Prijemni ispit iz rehabilitacije na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.