Prijateljica ne želi razgovarati sa mnom!

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Ana – bok, posvađala sam se s frendicom, ne želi razgovarati sa mnom i bojim se da će se naše prijateljstvo prekinuti. Što da radim?

Draga Ana, za početak duboko udahni i nemoj paničariti. Svađe su normalna stvar i postoje u svim odnosima. Ako ste se ti i tvoja prijateljica posvađale nedavno, uzmite malo vremena svaka za sebe kako biste se ”ohladile”.  Sama procijeni koliko će to vremena biti (nekoliko sati, dan ili nekoliko dana). Nije za očekivati da će netko mirno i razumno razgovarati ako se ni sam ne osjeća smireno. Kada smo uzrujani, najčešće reagiramo nepromišljeno, a kasnije se ”udaramo po glavi” kako smo to samo mogli napraviti!

Nakon „time out-a“  javi joj se ako se ona dotad već nije javila tebi. Nazovi je ili joj pošalji poruku u kojoj joj kratko kažeš da želiš da odete na kavu i porazgovarate, ali najprije je pitaj kako je. Kad dođete do teme svađe, pokušajte svaka smireno ispričati svoju stranu priče. Iako će možda biti teško, pokušaj je ne prekidati, odnosno nemoj joj upadati u riječ. Na taj ćete način najbolje saznati da li je možda došlo do ˝pokvarenog telefona˝ ili je riječ o nečemu ozbiljnijem. Ukoliko se radi o nečem ozbiljnijem, ne očekuj da će se sve odmah riješiti. No, ako ti je stalo do prijateljstva, nemoj odustajati odmah na početku! No svejedno, imaj na umu da se stvari možda ipak neće vratiti na staro.

Nakon prepričavanja razmislite o svojim postupcima, tijeku događaja i samom raspletu. Porazgovarajte o tome što se moglo drugačije napraviti i zašto se nije napravilo drugačije. Nakon toga, a i uz dobru kavu, razgovor bi trebao dobiti opušteniju ”notu” te ćete lako uploviti u vaše uobičajene teme razgovora.

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.