Prebacivanje iz trgovačke u geodetsku školu

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Miha: Zanima me jel bih se mogo prebacit iz trgovacke skole smijer komercijalis u geodetsku skolu.
Kako?
Jel treba poslat neku zamolbu?
I mi bi trebali preko ljeta odradit praksu. A kad bi se ja prebacio u geodetsku skolu jel bi moro tu praksu odradit?

Dragi Miha,

ako smo pronašle točnu informaciju, obje škole pripadaju skupini četverogodišnjih obrazovnih programa. Iz navedenog proizlazi da ne bi trebao imati većih poteškoća glede prebacivanja. Temeljem zakona proizlazi da se učenici mogu prebaciti u drugu školu početkom školske godine ili najkasnije do završetka prvog polugodišta. Prilikom prebacivanja zasigurno ćeš trebati predati dokumentaciju, primjerice svjedodžbu prethodnog razreda, odnosno onog koji trenutačno pohađaš. Uz navedeno postoji mogućnost da ćeš morati polagati i razlikovne ispite, o čemu će te škola u koju se želiš prebaciti vjerojatno i informirati.

S obzirom na to da ne znamo o kojoj je točno školi riječ, ne možemo ti točno odgovoriti koje je dokumente potrebno priložiti, te ne možemo točno reći do kada se isti prilažu. No, jedan primjer odnosi se na Geodetsku tehničku školu u Zagrebu pri čemu je na njihovoj internetskoj stranici navedeno da će učenici koji se upisuju u razdoblju između 2. i 4. razreda biti upisani 5. rujna, odnosno prvi dan nastave, pri čemu su im za upis potrebni svjedodžba i upisnica koju će dobiti u školi (navedeni datum odnosi se na tekuću školsku godinu). Iz navedenog proizlazi da konkretno ova škola ne traži neku posebnu molbu i tome slično. No, savjetujemo ti da svakako kontaktiraš školu, ravnatelja, socijalnog pedagoga ili nekog od profesora kako bi dobio najtočnije informacije, jer moguće je da svaka škola ima neka svoja pravila glede prebacivanja (osobito u vezi papirologije).

Na dio pitanja koji se odnosi na praksu ne možemo sa sigurnošću odgovoriti jer sve ovisi o tome koje ćeš informacije dobiti u školi u koju se želiš prebaciti. Nakon što kontaktiraš novu školi, bilo bi najbolje da razgovaraš s ravnateljem, razrednikom ili drugim profesorom koji je zadužen za praksu (u tvojoj trenutačnoj školi) kako bi provjerio što se može poduzeti glede prakse. Ne želimo te obeshrabriti, no temeljem dosadašnjih informacija praksa mora biti obavljena ako želiš završiti razred koji trenutačno pohađaš jer je ona sastavni dio planirane satnice. Iz navedenog proizlazi da ćeš vrlo vjerojatno trebati obaviti praksu kako bi uspješno završio trenutačni razred i kako bi se s dobivenom svjedodžbom upisao u novu školu.

Nadamo se da smo ti barem malo pomogle. Ako imaš dodatna pitanja ili ti nešto nije dovoljno jasno, slobodno pitaj.
Za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.