Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Berina: Zdravo, prebacila san se iz jedne srednje u drugu, pa me zanima koliko traje prebacivanje ocjena.?

Draga Berina,

pretražujući Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koji možeš pogledati na http://www.propisi.hr/print.php?id=8361, jedini članak koji spominje prebacivanje iz jedne škole u drugu te ocjene je članak 23. koji kaže:

(4) Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena i ispisuje učenika u roku od sedam dana od dana primitka obavijesti i upisa učenika u drugu školu.

To bi značilo da zakon obvezuje školu iz koje si se ispisala ima rok za predaju do sada stečenih ocjena. Vjerujemo kako je u interesu škole da što prije upiše tvoje ocjene te da se to mora obaviti prije kraja polugodišta. Ako je prošlo već neko vrijeme od tvog upisa u novu školu, a ona ima tvoje ocjene, slobodno možeš pitati svog razrednika/razrednicu koji će ti možda dati odgovor, no ako to nije slučaj vjerojatno će te znati uputiti pravoj osobi koja će ti moći dati odgovor.

Sretno u daljnjem školovanju i za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.