Prebacivanje iz škole i gdje su nestale ocjene?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Berina: Zdravo, prebacila san se iz jedne srednje u drugu, pa me zanima koliko traje prebacivanje ocjena.?

Draga Berina,

pretražujući Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koji možeš pogledati na http://www.propisi.hr/print.php?id=8361, jedini članak koji spominje prebacivanje iz jedne škole u drugu te ocjene je članak 23. koji kaže:

(4) Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena i ispisuje učenika u roku od sedam dana od dana primitka obavijesti i upisa učenika u drugu školu.

To bi značilo da zakon obvezuje školu iz koje si se ispisala ima rok za predaju do sada stečenih ocjena. Vjerujemo kako je u interesu škole da što prije upiše tvoje ocjene te da se to mora obaviti prije kraja polugodišta. Ako je prošlo već neko vrijeme od tvog upisa u novu školu, a ona ima tvoje ocjene, slobodno možeš pitati svog razrednika/razrednicu koji će ti možda dati odgovor, no ako to nije slučaj vjerojatno će te znati uputiti pravoj osobi koja će ti moći dati odgovor.

Sretno u daljnjem školovanju i za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.