Poštovanje i poteškoće u obiteljskim odnosima

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Djevojka sa sela:

Dragi Podrži me!

Imam osjecaj kao da me nitko ne voli..inace sam sa sela i jako sam vezana za svoju baku i uvijek joj sve pomazem kaj joj treba, ali imam osjecaj kao da kaj god napravim ne odgovara ni njoj ni mojim roditeljima..povucena sam i ne izlazim van, ali to me bas i ne zanima..i ako sam nedavno navrsila 19 jos uvijek nisam imala decka i zbog toga se osjecam ko zadnja jadica jer su svi moji vrsnjaci barem imali prvu ljubav..radim i sezonski tako da barem malo olaksam svojima, ali oni kao da ne priznaju to kaj radim i kaj iscrpim svoju snagu u tih 8 sati..dosta sam nervozna u zadnje vrijeme i uvijek kazem nekaj kaj ustvari ne mislim i ispadne skroz pogresno..al uvijek se ispricam i to mi nije problem napravit kad znam da sam u krivu..neki dan sam se i rasplakala nakon dugo vremena i puno se toga nakupilo u meni.. imam osjecaj ko da me nitko ne razumije ni ne postuje..ne znam kaj da vise radim, stvarno mi treba neciji savjet i nadam se da cete mi ga vi dati..

Puno Vam hvala na pomoci

Draga djevojko sa sela,

prema svemu što si napisala djeluješ kao jedna ljubazna, požrtvovna i empatična mlada osoba. Već sada možemo vidjeti mnogo tvojih vrlina i istaknuti pozitivna ponašanja poput pomaganja baki, sezonskog zaposlenja, davanja isprike kada je to potrebno… Međutim, ponekad u pokušavanju da udovoljimo druge ljude i učinimo ih sretnima, jednostavno zaboravimo na sebe. Imamo osjećaj da je kod tebe možda takva situacija. 🙂

Postupke tvoje obitelji ne možemo mnogo komentirati jer nemamo dovoljno informacija. Možda ti se samo čini da te ne poštuju, možda je to istina, a možda oni jednostavno ne znaju to poštovanje pokazati. U svakom slučaju, vjerujemo da shvaćaju kakvu kćer i unuku imaju. Realno gledajući, koliko se mladih ljudi u današnje vrijeme samo zabavlja, radi isključivo ono što je njima nužno potrebno ili važno u životu i ne brinu za članove svoje obitelji, a kamoli da bi potražili sezonski posao i nešto zaradili? Koliko je njima poštovanje drugih uopće važno u životu? Mislimo da su osobe poput tebe u manjini, a vjerujemo da to zna i tvoja obitelj. No, možda su se toliko naviknuli na tvoju brižnost i poslušnost, da jednostavno više ne razmišljaju kako bi bilo kada se ne bi tako ponašala. Pritom zaboravljaju da bi ti trebali pokazivati koliko to cijene, odnosno da bi ti trebali pokazati poštovanje. Ako te to toliko muči, mogla bi porazgovarati s njima o tome. Reci im kako se osjećaš. Možda se pozitivno iznenadiš zbog onoga što će ti odgovoriti. 🙂

Što se tiče veza, nemoj se previše opterećivati oko toga jesi li ili nisi imala dečka. Naše je mišljenje da će kad-tad naići netko tko će ti odgovarati, a u tom će slučaju to što nikada nisi bila u vezi možda biti i dobra stvar. Možda će taj dečko zbog toga imati veće poštovanje prema tebi. 🙂 Bilo bi dobro što manje uspoređivati se s drugima, koliko god to bilo teško. Svatko od nas je drugačiji, a to što nikada nisi imala dečka ne znači nužno da ne možeš nikoga pronaći ili da nikada ni nećeš imati dečka. Ako te netko upita nešto o tome zašto nikada nisi bila u vezi, možeš mu reći i da nikada nisi upoznala nekog tko te dovoljno zainteresirao. To samo znači da si djevojka koja zna što želi i da imaš vlastite kriterije. 🙂 O tome nešto više možeš pročitati i u jednom našem članku. U njemu smo pisale o mitovima nakon prekida veze, no oni zapravo vrijede i općenito u životu.

Također želimo napomenuti da je sasvim u redu isplakati se kada ti je teško. Svi mi imamo takve trenutke u životu. Ponekad nam se toliko toga nakupi, da jednostavno loše emocije moramo na neki način izbaciti iz sebe. To nam je kao neki ispušni ventil, a poslije možemo ponovno dignuti glavu i krenuti u nove pobjede!

Htjela si čuti naš savjet… On glasi: nemoj misliti samo na druge, misli i na sebe. :)Želiš izaći van s prijateljima? Izađi! Želiš uzeti malo vremena za sebe? Uzmi! Želiš zarađene novce potrošiti na nešto što si već dugo htjela? Potroši! Dakako, sve mora biti u granicama normale. Ovdje govorimo o balansu. Uz to što pomažeš drugima, pomogni tu i tamo i sebi. Vjeruj nam, bolje ćeš se osjećati. 🙂 Ako ti itko počinje prigovarati zbog toga, objasni mu zbog čega to činiš i da je to ono što ti je trenutno potrebno. Nemoj se dati iskorištavati i manipulirati. Sretno!

Nadamo se da smo ti barem malo pomogle i dale prihvatljiv savjet. Ako imaš drugih nedoumica, pitanja ili te još nešto muči, slobodno nam ponovno pošalji upit ili e-mail. 🙂

Za kraj bismo te samo zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

Lijep pozdrav od tima Podrži me!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.