Popravak ocjena kao uvjet za promjenu škole

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube
Amy: Ovako bila sam u dr sk, I rekli su da se mogu prebaciti ali pod uslovom da popravim ocjene, ali oni savjetuju da zahtjev  napišem na kraju polugodišta, eh sad me zanima ako ja predam taj zahtjev  i bude odbijen, imam li pravo ponovo na kraju polugodišta da podnese. Molim vas odgovorite brzo!

 

Draga Amy,

drago nam je što je za tebe otvorena mogućnost prebacivanja. S obzirom da je pred tebe postavljen uvjet popravka ocjena, savjetujemo ti da daš sve od sebe kako bi taj zadatak uspješno odradila i kako bi samim time u startu izbjegla situaciju odbijanja zahtjeva. Ponovno naglašavamo da nismo upoznate sa zakonodavstvom Bosne i Hercegovine te u skladu s time ne možemo tvrditi postoji li ili ne postoji mogućnost žalbe na odluku škole (u slučaju da tvoj zahtjev bude odbijen). U svakom slučaju, nije na odmet da i ovo pitanje postaviš školi. Oni će svakako najbolje znati. No, s obzirom da si kao jedini uvjet koji su ti zadali navela popravak ocjena, ne vidimo razloga zašto bi tvoj zahtjev bio odbijen, naravno u slučaju ako ih popraviš.

Na našoj stranici možeš pronaći i nekoliko članaka koji bi ti mogli biti od koristi kod učenja pa ako želiš, najbrže im možeš pristupiti ovdje:

Iako nemamo konkretne informacije, nadamo se da smo ti barem donekle pomogle. Ako imaš dodatnih pitanja, slobodno nam se obratiš na isti način kao i do sada.
Ako dosad već nisi, molimo te da ispuniš kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!
Neka ti je sa srećom!

Pozdrav od tima Podrži me 🙂

5 Replies to “Popravak ocjena kao uvjet za promjenu škole”

 1. Hvala uvijek pomognete, i date mi motivaciju, naravno da ću se potruditi popraviti ocjene..
  ?

 2. Opet sam nesigurna a da li je moguće u Hrvatskoj dva puta podnijeti zahtjev, recimo ako me odbiju?

  1. Draga Amy,

   ako su ti kao uvjet za prebacivanje naveli jedino popravak ocjena, tvoj zahtjev ne bi trebao biti odbijen. Ako ti ne popraviš ocjene, zahtjev će najvjerojatnije biti odbijen zbog nezadovoljavanja uvjeta.
   U slučaju da ti ocjene popraviš, a oni svejedno odbiju zahtjev, svakako zatraži obrazloženje i uloži žalbu jer je logično da ne možeš zadovoljiti uvjete sa kojima nisi bila upoznata. Savjetujemo ti da se raspitaš što to točno škola podrazumijeva pod ”popravkom ocjena” kako bi izbjegla eventualne nesporazume. Dakle, je li to ispravljanje negativnih ocjena ili popravak prosjeka iz pojedinih predmeta ili popravak cjelokupnog prosjeka?

   Lijepi pozdrav 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.