Organizacija vremena i lakše učenje uz aplikacije

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Je li ti se ikada dogodilo da imaš previše obaveza i da ne znaš kako ćeš ih sve stići obaviti? Da ti mozak više ne može funkcionirati od toliko informacija? Da ti je potrebna dobra organizacija vremena i zadataka?

Ako je odgovor „DA“, zanima nas znaš li možda da ti u tome mogu pomoći različite aplikacije za mobitel i računalo? Vjerujemo da nam je tehnologija već svima preuzela živote, pa se pitamo zbog čega je ne bismo iskoristili u neku dobru svrhu? Ako je možemo koristiti za fotkanje, dopisivanje, gledanje videa, čitanje na internetu itd., mogli bismo je iskoristiti i za nešto korisno, poput raspodjele zadataka za školu. Zbog toga ti donosimo niz aplikacija koje možeš koristiti kako bi ti organizacija vremena bila u malom prstu 🙂

 

Ako te živciraju rasporedi koje imaš napisane u nekoj bilježnici ili na papiriću (koji, nekim čudom, uspijevaš svako malo izgubiti), bez problema možeš unijeti svoj raspored sati, kao i sve druge aktivnosti koje imaš preko dana, u neku aplikaciju na mobitelu i pristupiti tom rasporedu kada god želiš 🙂 Neke od takvih aplikacija su My study life, Sunrise calendar i Class timetable.

 

My study life

Fotografija preuzeta s: https://chrome.google.com
Preuzeto s: www.chrome.google.com

Ova je aplikacija dostupna za iPhone i Android. Pomaže ti zapisati cijeli tvoj raspored s obzirom na dane i sate, pa možemo reći da je poput planera. Možeš zapisati sve predmete u školi, kontrolne, rokove za domaće zadaće i sve to označiti bojama koje ti se sviđaju.

 

Sunrise Calendar

Fotografija preuzeta s: http://phandroid.com/
Preuzeto s: www.phandroid.com

Riječ je o kalendaru u koji možeš upisati sve svoje obaveze, a možeš ga koristiti i na iPhone i Android uređajima. Također ga možeš dodati u Google Chrome, što omogućava njegovo korištenje i na računalu. Može se povezati s Facebook-om, pa ćeš automatski u njoj imati i rođendane prijatelja s Facebook-a, kao i događaje na koje ideš.

 

Class timetable

Fotografija preuzeta s: http://www.my-class-schedule.com/
Preuzeto s: www.my-class-schedule.com

Ovdje također možeš upisivati svoj raspored sati, ali i zadatke koje moraš obaviti. Možeš odabirati boje koje ti se sviđaju, a može se postaviti i widget na početnu stranicu mobitela. Dostupna je i za iPhone i za Android.

 

Ako ti nije toliki problem sama organizacija vremena prema danima i satima, već je jedino što ti treba neko mjesto gdje ćeš moći zapisati sve zadatke koje moraš napraviti, postoje aplikacije koje su namijene upravo kreiranju takozvanih To do lista, odnosno lista zadataka koje trebaš izvršiti. U njih možeš napisati apsolutno sve, od domaćih zadaća, preko toga da moraš izvesti psa u šetnju pa do toga da trebaš kupiti frendu poklon. Takve su aplikacije Todoist, Wunderlist i Any.do.

 

Todoist

Fotografija preuzeta s: https://play.google.com
Preuzeto s: www.play.google.com

Todoist koristi više od 2 milijuna ljudi i nudi razne opcije vezane uz kreiranje lista i planiranje zadataka. Može se koristiti na iPhone i Android uređajima, ali postoji i posebna stranica na internetu na kojoj također možete pristupiti svojem računu.

 

Wunderlist

Fotografija preuzeta s: https://www.getapp.com
Preuzeto s: www.getapp.com

Ovo je izrazito popularna aplikacija u kojoj možeš zapisivati svoje zadatke i smještati ih unutar posebnih mapa. Primjeri mapa mogu biti što trebaš napraviti kod kuće, što trebaš napraviti za školu, što trebaš za neku slobodnu aktivnost kojom se baviš i slično. Ideja je bezbroj, a na tebi je da odabereš ono što ti najviše treba i odgovara 🙂  Još jedna dodatna stvar koju Wunderlist pruža je da možeš svoje liste podijeliti i s drugim ljudima koji koriste ovu aplikaciju, a također možeš postaviti podsjetnike i alarme da ne zaboraviš učiniti nešto na vrijeme.
Mogu je koristiti i iPhone i Android, a postoji i stranica na internetu.

 

Any.do

Fotografija preuzeta s: http://officeninjas.com/
Preuzeto s: www.officeninjas.com

Ako ti ne treba ništa kompleksno i možeš se zadovoljiti jednostavnom aplikacijom na kojoj možeš napisati zadatke koje trebaš obaviti i jednim ih klikom maknuti s popisa kada ih odradiš, ovo je savršena aplikacija za tebe. Također obaveze možeš posložiti prema danima, odnosno prema tome što želiš učiniti danas, što sutra a što prekosutra i tako dalje. Postoji iPhone i Android verzija, kao i web stranica.

 

Sada kada ti je organizacija vremena postala mačji kašalj, možemo se pozabaviti nekim drugim aplikacijama koje ti mogu pomoći da se više koncentriraš na učenje i ostale zadatke koje moraš obaviti 🙂

 

Rescue time

Fotografija preuzeta s: http://www.pcworld.com/
Preuzeto s: www.pcworld.com

Čini ti se da imaš premalo vremena? Da ti je dan prebrzo prošao i da nisi stigao/la ništa napraviti? Ova bi ti aplikacija mogla pomoći u tome da vidiš na što je svo to vrijeme utrošeno 🙂 Može se instalirati na Android uređaje, ali i dodati u Chrome. Riječ je o tome da aplikacija sama prati što sve radiš, odnosno koliko vremena provodiš na kojoj stranici, aplikaciji ili programu na računalu. Na kraju dana izbacuje pregled svih tvojih aktivnosti pa možeš vidjeti na što si utrošio/la koliko vremena. Kada vidiš koliko ti je vremena otišlo na Facebook ili Youtube, možda će te to potaknuti da ubuduće to vrijeme iskoristiš na neki zadatak koji moraš obaviti 😀

 

FocusBooster

Fotografija preuzeta s: http://lifehacker.com/
Preuzeta s: www.lifehacker.com

FocusBooster možeš instalirati na svoje računalo kao pomoć pri učenju. Ideja je da se čovjek puno lakše koncentrira ako 25 minuta radi na nečemu (na primjer uči gradivo za ispit), pa nakon toga ima 5 minuta pauze. Kada prođe to vrijeme aplikacija te obavještava zvukom ili tekstom 🙂

 

Launchy

Fotografija preuzeta s: http://www.snapfiles.com/
Preuzeto s: www.snapfiles.com

Ako mnogo vremena provodiš na računalu, već znaš da dosta vremena utrošiš na pronalaženje i klikanje za otvaranje programa koje trebaš. Ovo će ti pomoći na način da jednostavno počneš tipkati ime programa ili dokumenta koji trebaš, a Launchy će ga automatski pokrenuti.

Freedom

Fotografija preuzeta s: http://www.techtudo.com.br/
Preuzeto s: www.techtudo.com.br

Freedom je super aplikacija za one koji često koriste društvene mreže, a ponekad im treba odmor od njih. Pomoću nje možeš odabrati koju društvenu mrežu želiš privremeno blokirati kako te ne bi u obavljanju zadataka ili u učenju smetale obavijesti koje ti dolaze i ometaju koncentraciju. Dostupna je samo za iPhone.

 

Nadamo se da ti se barem jedna od svih navedenih aplikacija svidjela, da će ti uz njih organizacija vremena ići bez problema, te da ćeš moći lakše obavljati zadatke vezane uz školu i sve slobodne aktivnosti koje imaš. 🙂

 

Objavljeno: 9/5/2016

Koliko ti se naš članak svidio?

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 2.5]
Ako imaš dodatnih pitanja ili ti nešto nije dovoljno jasno, obrati nam se ovdje ili u komentaru ispod teksta!

P.S.
Lajkaj nas na fejsu!
PODRŽI ME

2 Replies to “Organizacija vremena i lakše učenje uz aplikacije”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.