Odbijen je zahtjev za prebacivanje u drugu školu, što sad?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube
Ami: Nažalost nisu odobrili moj zahtjev da li ja sad mogu uložiti neku žalbi ili da li mogu ponovo predati zahtjev? Hitno!!!!

 

Draga Ami,

žao nam je što nisu prihvatili tvoj zahtjev za prebacivanje u drugu školu.

Temeljem pregledavanja Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi nismo naišle na informaciju u svezi ulaganja žalbe na odluku.

Ono što ne znamo točno odnosi se na razloge zbog kojih je tvoja žalba odbijena, što znači da ako nemaš realne, odnosno objektivne razloge za podizanje žalbe ista vrlo vjerojatno i ne bi imala smisla. No, ako smatraš da postoje objektivni razlozi i pokazatelji zbog kojih bi trebala ostvariti pravo na prebacivanje tada možeš pokušati uložiti žalbu navodeći ključne segmente temeljem kojih bi trebala ostvariti to pravo. Razmisli jesi li napravila sve kako je trebalo, ispunila sve zahtjeve koje je druga škola od tebe očekivala, poslala zahtjev na vrijeme (prije drugog polugodišta) i jesi li poslala sve dokumente koje je trebalo poslati. Ako si sve to ispunila, a ipak su odbili tvoj zahtjev, možeš nazvati školu pa provjeriti ili direktno napisati žalbu, odnosno molbu za ponovno razmatranje zahtjeva. Najbolje je navesti sve zahtjeve koji su se od tebe tražili i dokaze za ispunjavanje istih, te tražiti obrazloženje odbijanja zahtjeva.

Što se tiče ponovnog pisanja molbe za prebacivanje, kako u Zakonu nismo pronašle nikakvu informaciju u svezi ograničenog broja molbi ili zabrane pisanja ponovne molbe, proizlazi da bi u osnovi istu mogla ponovno podnijeti. Također valja napomenuti da je molbu potrebno podnijeti do početka drugog polugodišta, iz čega proizlazi da ju ove školske godine više ne možeš podnijeti, s obzirom na to da je drugo polugodište već počelo. No, valja voditi računa o tome da ponovno podnošenje molbe ne mora nužno značiti i pozitivno rješenje iste.

Nadamo se da smo ti ovim odgovorom barem malo pomogle ili te ohrabrile u svezi daljnjih postupaka glede prebacivanja u drugu školu. Sretno u postizanju onoga što želiš!

                                                                                                                         Lijep pozdrav od tima Podrži me! 🙂

3 Replies to “Odbijen je zahtjev za prebacivanje u drugu školu, što sad?”

  1. Hvala puno. Ali ako ne uspije da li mogu na kraju 3.razreda opet predati zahtjev za prebacivanje?

    1. Draga Amy,

      mogla bi ponovno pokušati predati zahtjev za prebacivanje. No, uzevši u obzir dinamiku kraja školske godine i pripadajuće obveze koje profesori tada imaju, vjerojatno se neće moći dovoljno posvetiti tvojem zahtjevu. Stoga ti savjetujemo da taj zahtjev nastojiš predati prije početka iduće školske godine (npr. jedan tjedan prije) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.