Vladanje – može li se ukinuti pedagoška opomena razrednika?

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

 

David: “Kako popraviti vladanje. Danas sam dobio opomenu.”

 

Dragi David,

S obzirom da ne znamo kad si točno dobio opomenu, možemo pretpostaviti da je to bilo u drugom školskom polugodištu. Naime, pedagoške mjere, a jedna od njih je i opomena razrednika, izriču se za tekuću školsku godinu. Vladanje možeš popraviti, u smislu da više ne kršiš školski red, pravila škole, odnosno da izbjegavaš sva ona ponašanja zbog kojih se može dobiti opomena razrednika ili pak ono zbog čega si ju i dobio. Vladanje kao opisna ocjena ponašanja učenika je sada takva kakva je te treba prihvatiti posljedice ponašanja, ali i preuzeti odgovornost.

Dobre vijesti su te da u Zakonu o odgoju i obrazovanju  (https://www.zakon.hr/z/317/Zakon-o-odgoju-i-obrazovanju-u-osnovnoj-i-srednjoj-%C5%A1koli, stavak 84), piše da se u slučaju promjene ponašanja učenika, izrečena pedagoška mjera može ukinuti. Znači – ponašanje moraš popraviti ako želiš da se pedagoška mjera „izbriše“.

Žao nam je što je do opomene moralo doći, ali svako naše ponašanje ima pozitivne ili negativne posljedice, što naučimo na tuđoj ili vlastitoj koži prije ili kasnije. Želimo ti da do kraja školske godine, ali i u daljnjem obrazovanju donosiš dobre odluke, uzorno se vladaš i da više nemaš problema s pedagoškim mjerama.

 

Puno pozdrava od Podrži me!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.