Kako do lijepe i zdrave kože?!

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Lijepo lice je hidratizirano lice, a na kožu moramo paziti ne samo izvana nego i iznutra. Posebice u ovom periodu nakon sunca, mora, soli i pijeska, posvetite malo više pozornosti svojoj koži. Dobro znamo da nas privlače ljudi koji imaju lijepo lice, nasmijano lice iz kojeg lako zrači toplina, pozitiva i dobrota. To ne mora biti rezervirano samo za određene ljude i uz malo drugačiju rutinu i ti možeš zablistati!

Tips & tricks za lijepu i hidratiziranu kožu:

  • Umivanje lica ujutro – čistom vodom ili pilinogom koji će ukloniti san s tvog lica kao i nakupljene nečistoće.
  • Dobra hidratantna krema koja odgovara tvom tipu kože. Ako ne znaš koji si tip, možeš otići do kozmetičarke koja će ti najbolje moći savjetovati koje proizvode koristiti kako bi najbolje njegovala svoje lice.
  • Pazi kakvu kozmetiku stavljaš na svoje lice. Proizvode kupuj od provjerenih proizvođača i dobavljača, a prije kupnje možeš pročitati više recenzija o proizvodu koji te zanima (npr. FB stranica „Ženski recenziraj“).
  • Pij puno vode! Niti jedan ti proizvod ne može pomoći ako je tvoje tijelo iznutra dehidrirano. Popij barem 2l tekućine dnevno pa čak i ako nisi žedna. Tvoj mozak ponekad ne prepoznaje na vrijeme žeđ, a i često je zamjenjuje s gladi pa jedemo više nego što trebamo, a pijemo premalo. Za najbolje razbuđivanje organizma ujutro, odmah nakon buđenja, popij 15 gutljaja vode.
  • Nikad ne odlazi na spavanje sa šminkom na licu! Tvoje tijelo i um, kao i tvoje lice treba odmor, a ono ne može disati ako si našminkana 0-24h.
  • Redovito mijenjaj jastučnice! Ovo je također dosta važno jer se na jastučnici skupljaju razne nečistoće koje izlaze iz naših pora. Isto tako, lice i kosa nam se masti dok spavamo pa su jastučnice posebno prljave. Ne želiš valjda čisto lice staviti na prljavu jastučnicu?
  • Izbjegavaj nezdravu brzu hranu (junk food). Brzo može biti i zdravo! Ako zdravo jedeš, bolje ćeš se osjećati, hranit ćeš tijelo svim potrebnim vitaminima i mineralima zbog kojih će ti koža izgledati ljepše. Ne zaboravi da smo ono što unosimo u sebe!
  • Koristi maske za lice koje će dubinski očistiti tvoju kožu i začepljene pore. Ponekad nam se čini kao da nemamo dovoljno vremena za masku koja treba stajati na licu 15tak minuta, ali možemo pogledati seriju koja traje 40 minuta. Spoji ugodno s korisnim i stavi masku na lice dok gledaš omiljenu seriju.
  • Vježbaj! To doprinosi boljem osjećaju iznutra i izvana!

Piše: Iva Sambolek, mag.paed.soc.

Objavljeno: 20/09/2019

Koliko ti se naš članak svidio?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Ako imaš dodatnih pitanja ili ti nešto nije dovoljno jasno, obrati nam se ovdje ili u komentaru ispod teksta!

P.S.
Lajkaj nas na fejsu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.