Ispitivač i problem polaganja vozačkog ispita

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Ksenči: Pozdrav i ja sam među onima koji ne mogu položit vožnju jedan ispitivač me dvaput rušio uhvati me trema ne svaki put,ali gledaju sitnice.

 

Draga Ksenči,

mnogi budući vozači imaju problema s polaganjem vozačkog ispita. Prilikom polaganja ispita važno je da ispitivač prati način na koji voziš, sigurnost ostalih vozača i pješaka, tvoje znanje o propisima i slično. Ne možemo utjecati na to tko će nam biti ispitivač niti gdje će nas odvesti na polaganje ispita. On je ovdje kako bi ispitao znanje budućeg vozača i na kraju mu dao dokaz da je uspješno položio ispit. Isto kao u školama, institucijama i fakultetima, drugi ispitivači trebaju obratiti pozornost na način na koji polažemo ispite. Stoga im je i zadaća da gledaju i najmanje sitnice koje odlučuju o našem prolazu. Pogotovo u ovom slučaju gdje i namanja greška može imati ozbiljne posljedice. U takvoj ispitnoj situaciji to nam se može činiti dosta nepravednim, čak i može biti nepravedno jer svaka je  situacija poseba, svaki instruktor vožnje kao i ispitivač drugačija osoba te se može dogoditi da nekome neka “sitnica” u vožnji “prođe”, a nekome ne. Najvažnije je dati sve od sebe, pokazati da znaš voziti, da si samouvjerena u toj situaciji i da vladaš i “sitnicama”.

Ono na što isto možemo utjecati jest kako ćemo se osjećati prije i za vrijeme vožnje te na naše misli tijekom polaganja ispita. Primijetile smo da si napisala kako te zna uhvatiti trema, ali ne svaki put. U našem članku Strah, trema i vozački ispit možeš pronaći korisne savjete koji su vezani uz samu pripremu vozačkog ispita, ali i one vezane uz tehnike smirenja. Također, na dnu članka možeš pročitati iskustva drugih mladih vozača. Neki od njih su imali sličan problem, ali su ga uspjeli savladati. Najvažnije je vjerovati u sebe, svoje sposobnosti te na kraju prihvatiti i poštovati odluku ispitivača kojemu je krajnji cilj sigurnost u prometu.

 

Za kraj bismo te zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

3 Replies to “Ispitivač i problem polaganja vozačkog ispita”

 1. Sutra idem polagat prvi put i moje polaganje se odvuklo god dana ispite sam odmah rjesila iz prve i kad sam se upisivala instruktor mi je govorio da nema nikakvi problema da dodu po mene onda je poceo govorit da ne mogu dolazit jedan dan u tjednu bi vozila pa 10 s nekad i 20 nebi vozila jer je imao ptevise kandidata tako da 10 sati nisam odvezla u komadu .
  Nije me ucio bocno parkirat nez zasto to me je veceras pitala prijateljica.
  Onda mi rekao da uzmem dodatne sate naravno da sam morala kad sam tako rjetko vozila i svaki put meni govori da je to moje ocu izac na ispit al da jos ne trebam jer imam kao dosta gresaka promjenio mi dva instruktora bez pitanja i svaki put na drugom mi autu dao da vozim nez sto bi rekla imam osicaj da imam tremu jednim djelom osjecam da bi mogla uspjet onda se javi osjecaj da nebi mogla nez sto bi

  1. Draga Rina,
   žao nam je što si imala od početka problema s instruktorom i rasporedom sati za vožnju. Nažalost, nije rijetko slučaj da autoškole imaju više kandidata nego što bi trebale s obzirom na broj instruktora. Samim time kandidat ne može voziti redovito kako bi položio vozački ispit u što kraćem roku. Što se tiče izlaska na ispit, to ovisi o spremnosti kandidata i koliko se on osjeća samouvjereno dok vozi. Postoje osobe koje su odvozile 20ak sati i sigurnije su u svoju vožnju nego osobe koje su odvozile dvostruko više. Ukoliko znaš svoje slabe točke (i radiš na njima da ih izbjegneš za vrijeme vožnje), osjećaš se sigurnom za volanom auta, poznaješ grad ili kvart u kojem voziš i možeš predvidjeti opasnost, onda se može reći da si spremna za polaganje ispita. Što se tiče bočnog parkiranja, ono nije dio ispita te ovisi individualno od instruktora hoće li te učiti tu vrstu parkiranja. Također, smatramo da nije u redu što si mijenjala automobile dok još nisi položila ispit. To uvelike može utjecati na tvoju vožnju te ti savjetujemo ako nisi položila ispit, da se pokušaš dogovoriti s instruktorom da voziš dodatne sate u automobilu u kojemu si vozila od početka.
   Želimo ti puno sreće!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.