Ciljevi u novoj godini

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Kad razmišljamo o dolasku Nove godine gotovo svi gotovo uvijek misle o novogodišnjim ciljevima. Ciljevi nas prate kroz život, a rađaju se iz želja. No, ako ih ne definiramo na pametan način, ostat će samo želje.

Kažu da bi ciljevi trebali biti SMART s čime se neki slažu, a neki ne. Hajdemo vidjeti što to točno znači:

Specific – specifični/određeni

Kako bi naš mozak znao gdje ide, čemu težiti, na što se fokusirati, cilj mora biti specifičan. Npr. nespecifično je reći „želim uvesti zdrave navike u svoj život“ jer što to znači „zdrave navike“. Potrudi se specificirati ih i navesti koje su to točno navike koje želiš uvesti, npr. želim svaki dan šetati jedan sat, piti 1.5l na dan i sl. Dakle, što konkretnije. Osim što moraju biti specifični, moraju biti značajni za tebe, dakle tebe, ne nekog drugog. Ako „kopiraš“ ciljeve od nekog drugog nećeš imati motivacije za ostvarivanje tih ciljeva i vrlo brzo ćeš odustati.

Measurable – mjerljivi

Ciljevi bi se trebali moći izmjeriti, odnosno nakon postavljenog perioda moraš znati jesi li ostvario/la određene, zadane ciljeve ili nisi. Što to znači? Uzmimo prethodni primjer zdravih navika, dnevne šetnje i unos vode možeš pratiti na nekoj aplikaciji ili pametnom satu, možeš si odrediti da ćeš popiti osam čaša vode i kroz dan paziti na tu brojku. Ovdje budi pažljiv/a prema sebi jer opterećujući se na dnevnoj bazi može biti jako naporno i opterećujuće, no ipak ti može biti onaj pozitivan podsjetnik „aha, do sad sam popila samo dvije čaše vode, a već je 15h, mom organizmu (i tijelu i umu) treba vode, idem odmah popiti punu čašu“. Sve se da nadoknaditi, ama baš sve! Ako na taj način gledaš mjerljive ciljeve bit će ti lakše ako ponekad posustaneš jer kad se osvrneš kroz prethodan mjesec vidjet ćeš promjenu i napredak.

Achievable – dostižni

Ova komponenta mi je diskutabilna, a ti vidi kako se tebi čini. Volim sanjati veliko i volim poticati druge da to isto rade. Što znači kad su ciljevi dostižni? Znači li to da moramo postaviti male ciljeve koje možemo zamisliti da dostižemo? Što ako danas mislim da mi nije dostižno da ću u godini dana ići na tri putovanja? Znači li to da moram smanjiti svoje ciljeve iako želim ići na tri putovanja? Ono što ja mislim je da o nama ovisi što nam je dostižno i ako nam se već neka ideja kristalizirala kao cilj to znači da ćemo to kad-tad dostići ako radimo na konkretnim koracima za ostvarivanje tih ciljeva.

Realistic – realan

Istih sam podijeljenih osjećaja kao i s gornjom komponentom SMART cilja. Realno je ono što je za tebe realno, a ne što će ti netko drugi reći. Isto tako, o tebi ovisi ostvarivanje cilja ako ga tako definiraš. Što bi to značilo? Cilj definiraš na način da ga ti moraš ostvariti, npr. loše je definirati „moja veza će biti bolja ove godine“ jer o tome ne ovisi samo tvoj trud nego i trud tvog partnera. Zato je bolje definirati „radit ću na tome da ja budem zadovoljnija sobom, svojim ponašanjem u vezi, više ću slušati, a manje prigovarati i kritizirati…“. Ono što sigurno nije realno je očekivati da će netko drugi sudjelovati u ostvarivanju tvog cilja.

Timed – vremenski određen

Ciljevi moraju imati i vremensku komponentu koja mu najbolje odgovara, ali i ne kritizirati se ako ne ostvariš neki cilj u vremenu koji si odredio/la nego se preispitati, vidjeti gdje je zapelo, redefinirati cilj i odlučiti hoćeš li ga prebaciti za naredni period ili ćeš zaključiti da ga više ne želiš i njegovo ostvarivanje više za tebe nema smisla. I to je skroz u redu.

Možeš definirati 1-3 velika cilja za koja ćeš definirati rok od godinu dana, a na mjesečnoj ili kvartalnoj razini ćeš definirati manje, odnosno podciljeve koji proizlaze iz tog velikog cilja.

Kako to izgleda?

1. CILJ2. CILJ3. CILJ
podciljevi koji proizlaze iz glavnog ciljapodciljevi iz drugog ciljapodciljevi iz trećeg cilja
1. korak1. korak1. korak
2. korak2. korak2. korak
3. korak3. korak3. korak

Pod 1., 2. i 3. CILJ upisuješ svoja 1-3 glavna cilja za ovu godinu, a ispod svakog ga detaljno obrađuješ na naćin da upisuješ podciljeve koji proizlaze iz glavnog cilja (1-5) i u skladu s njima pišeš koji su to koraci, odnosno koje aktivnosti moraš napraviti da bi ostvario podcilj, a onda i glavni cilj.

Sad imaš sve kako bi uspješno definirao/la svoje ciljeve. Baci se u akciju 🙂

Ako ti treba podrška, slobodno komentiraj ili se javi na [email protected]

Piše: Iva Zaimović, magistra socijalne pedagogije

Objavljeno: 3/1/2022

Označi koliko ti se članak svidio:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.