7 savjeta što napraviti kad ti se u isto vrijeme sviđaju dvije osobe

Podijeli prijateljima!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit
Share On Stumbleupon
Share On Youtube

Većina se u mlađim godinama susrela s problemom da im se u relativno isto vrijeme sviđaju dvije osobe – bili to mladići ili djevojke. To nije ništa čudno jer u vrijeme kad ne znamo ni sviđamo li se samima sebi, što želimo od života, kojim putem želimo krenuti, teško nam je odabrati jednu osobu s kojom bismo željeli provesti više vremena u okviru ljubavne veze. To, isto tako, može imati veze i s izgledom, odnosno fizičkom privlačnošću druge osobe. Za sve one koje muči ovaj problem (ili pak njihovog frenda ili frendicu) donosimo nekoliko pitanja koje se morate zapitati kako biste si odgovorili na pitanje koja nam je osoba draža, odnosno koja nam više odgovara.

  1. Kako se osjećaš u društvu jedne, a kako u društvu druge osobe?

Ovdje ne govorimo samo o tome kad ste zajedno u nekom većem društvu, iako i to može puno govoriti o vašem odnosu i možda realnoj mogućnosti za budućnost kao nečeg višeg od prijateljstva. Pridaje li on/ona malo više pažnje i svoje vrijeme tebi kad ste u većoj grupici ljudi? Skreće li pogled u vrijeme kad si ga/ju uhvatila/o u duljem, značajnom pogledu? Za djevojke je nešto specifičnije zabacivanje kose (pokazivanje vrata), omatanje pramena kose oko prsta, skretanje pogleda, oblizivanje usana, smijeh kao dokaz da se dobro zabavlja s onim s kim razgovara (posebice ako se radi o nekom drugom mladiću – samo frendu) i slično.

Kod mladića su znakovi malo suptilniji – ili ih ni mi još nismo do kraja otkrile ? To je svakako pogled koji dulje vrijeme zadržava na tebi – dok ti pokazuješ sve gore navedene znakove, a on kao da ih ne primjećuje – pa naglo skreće na nešto drugo ili nekog drugog, lagano zakrivljeni osmijeh, otvoreni dlanovi, stopala okrenuta u tvom smjeru (ako je to moguće) i slično. Isto tako, mladići ponekad kao da ne primjećuju signale koje im šalju djevojke, pa ako ne uspiju ovi suptilni znakovi, budi malo direktnija – razgovaraj s njim na vrijeme, nemoj propustiti svoju proliku!

Eh sad, gore navedeni znakovi se mogu preslikati i kad se nađete na samo, u nekom izlasku. Ali ono na što bismo htjele da obratiš pažnju, čak i ako ti se ne sviđa netko drugi, već ne znaš sviđa li ti se dovoljno osoba ispred tebe, da se zapitaš kako se osjećaš kad si s tom osobom. Je li ti ugodno – naravno nelagoda može biti i znak da nam se netko toliko jako sviđa da smo nervozni ili u strahu da ne kažemo nešto pogrešno – no u globalu ugodnost ćeš prepoznati jer se želiš družiti s tom osobom, nije ti neugodno do te mjere da želiš otići od nje. Osjećaš li da s tom osobom možeš pričati o onome što te zanima, a isto tako te zanima što druga osoba želi podijeliti s tobom? Kad se dvoumiš između dvije osobe ovo su dobri signali – s kim se osjećaš bolje? Na kraju krajeva sve se svodi na osjećaje.

2. Koja osoba ti više odgovara karakterom, interesima, vizijom o budućnosti?

Tu je opet stvar ugodnosti, ali i o različitim potrebama i interesima koje se mogu sukobiti na dulje staze. Osobe koje su karakterno suprotne (mirna osoba – jako aktivna osoba) se mogu međusobno nadopunjavati, posebno na kratko vrijeme, no kasnije može, ali i ne mora, doći do problema u vezi. Najbolji primjer je kad jedna osoba u vezi želi više izlaziti, družiti se, šetati, ići na izlete, planinariti i slično, a druga osoba želi sve te aktivnosti raditi u jako maloj (ili nikakvoj) mjeri. Potrebe ni jedne osobe neće biti zadovoljene ako se vuku kroz neko vrijeme, pa će obje strane biti i jako nesretne u tom odnosu. Žele stvari raditi zajedno ili pak sami, a druga osoba ima drugačije želje. Bolje ćemo se slagati s osobama koje imaju slične interese kao mi, tako biramo i prijatelje, a kaže se da su nam osobe s kojima smo u vezi – najbolji prijatelji.

3. Kako se osoba ponaša kad nešto nije po njezinom?

U sukobima možemo vidjeti kako se osobe nose s problemima i koliko toga uvlače u sukob. Ako osoba postane verbalno ili fizički nasilna – na vrijeme bježi od nje i to bez osvrtanja!

Sukobi su, s vremena na vrijeme, normalna pojava kod osoba koje se intenzivnije druže jer – nismo isti, pa tako dolazi i do nesuglasica. Na nama je da učimo kako se ponašati u sukobu, kako ne napasti drugu osobu, a pritom zaštititi sebe, svoje mišljenje, osjećaje i potrebe. To je zadatak za obje strane u odnosu, a ako to osoba, o kojoj razmišljaš kao potencijalnom partneru, odbija, posebno ako odbija slušati što imaš za reći, na duge staze nema velike sreće.

4. Koju osobu bi lakše mogla zaboraviti, koju bi lakše mogla odbiti?

Zamisli obje osobe koje ti se sviđaju, a zatim promisli kojoj bi lakše mogla reći da „to nije to“ i da želiš da ostanete samo prijatelji. Možda je teže, ali nemoj se odupirati onome što ti srce šapuće iz dubine. ?

5. Kad si s jednim/om, razmišljaš li o drugom/oj?

Ovo bi trebalo biti jasno. Ako razmišljaš o nekom drugom bez obzira s kim provodiš vrijeme – to je ta osoba s kojom bi trebala/o biti!

6. Čijem pozivu se nadaš?

Čije poruke i pozive iščekuješ i pritom se praviš da to nije istina, ali ti srce u sekundi prijeđe u galop od sreće kad ta poruka napokon dođe? Želimo pričati s osobom koja nam se iskreno i od srca sviđa, s tom osobom želimo podijeliti sve što nam se događa u životu i to je osoba na koju misliš kad sklopiš oči prije spavanja.

7. Kakva vam je tišina?

Najbolja povezanost mjeri se tišinom, odnosno nepostojanjem nelagode kad obje osobe šute. Jednostavno postojite zajedno, bez opterećivanja što moraš reći, što bi trebala/o pitati. Naravno, kad se tek upoznajemo s nekom osobom, mogu postojati neugodne tišine, no neke osobe to nikad ni ne osjete kad su zajedno, jednostavno im je ugodno i ne opterećuju se riječima koje bi bile suvišne.

I to je to! Kakvi su vam odgovori na naša pitanja? Jeste li otkrili koja je osoba za vas?

Piše: Iva Sambolek, mag.paed.soc.

Objavljeno: 6/1/2020

Koliko ti se naš članak svidio?

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]
Ako imaš dodatnih pitanja ili ti nešto nije dovoljno jasno, obrati nam se ovdje ili u komentaru ispod teksta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.