Ksenči: Pozdrav i ja sam među onima koji ne mogu položit vožnju jedan ispitivač me dvaput rušio uhvati me trema ne svaki put,ali gledaju sitnice.

 

Draga Ksenči,

mnogi budući vozači imaju problema s polaganjem vozačkog ispita. Prilikom polaganja ispita važno je da ispitivač prati način na koji voziš, sigurnost ostalih vozača i pješaka, tvoje znanje o propisima i slično. Ne možemo utjecati na to tko će nam biti ispitivač niti gdje će nas odvesti na polaganje ispita. On je ovdje kako bi ispitao znanje budućeg vozača i na kraju mu dao dokaz da je uspješno položio ispit. Isto kao u školama, institucijama i fakultetima, drugi ispitivači trebaju obratiti pozornost na način na koji polažemo ispite. Stoga im je i zadaća da gledaju i najmanje sitnice koje odlučuju o našem prolazu. Pogotovo u ovom slučaju gdje i namanja greška može imati ozbiljne posljedice. U takvoj ispitnoj situaciji to nam se može činiti dosta nepravednim, čak i može biti nepravedno jer svaka je  situacija poseba, svaki instruktor vožnje kao i ispitivač drugačija osoba te se može dogoditi da nekome neka “sitnica” u vožnji “prođe”, a nekome ne. Najvažnije je dati sve od sebe, pokazati da znaš voziti, da si samouvjerena u toj situaciji i da vladaš i “sitnicama”.

Ono na što isto možemo utjecati jest kako ćemo se osjećati prije i za vrijeme vožnje te na naše misli tijekom polaganja ispita. Primijetile smo da si napisala kako te zna uhvatiti trema, ali ne svaki put. U našem članku Strah, trema i vozački ispit možeš pronaći korisne savjete koji su vezani uz samu pripremu vozačkog ispita, ali i one vezane uz tehnike smirenja. Također, na dnu članka možeš pročitati iskustva drugih mladih vozača. Neki od njih su imali sličan problem, ali su ga uspjeli savladati. Najvažnije je vjerovati u sebe, svoje sposobnosti te na kraju prihvatiti i poštovati odluku ispitivača kojemu je krajnji cilj sigurnost u prometu.

 

Za kraj bismo te zamolile da ispuniš jednu kratku anketu kako bismo vidjele jesmo li ti uspjele pomoći i što bismo u budućnosti mogle promijeniti da bolje odgovaramo na dobivena pitanja. Anketi možeš pristupiti OVDJE. Hvala ti!

One Comment on “Ispitivač i problem polaganja vozačkog ispita”

  1. Pingback: Strah i trema za vrijeme polaganja ispita iz vožnje - Podrži me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *